mandag 17. desember 2012


 
Syngja 

Syngja er skrevet av forfatteren Lars Amund Vaage. Vaage debuterte i 1979 med romanen Øvelse Kald vinter. Forfatteren har mottatt flere priser som kritikerprisen, nynorsk litteraturpris, gyldendalprisen osv.

Boken handler Lars Amund Vaage i egen person og om hans liv med en datter som er autist. I boka følger vi datteren til Vaage fra hun blir født til hun er godt voksen. Forfatteren skriver fra en meget personlig vinkel, og beskriver følelser som han opplever i denne tiden.  Lars Amund Vaage velger å omtale de ulike karakterene med en bokstav hver som G, L og F.

Vår mening om boka er at den var vanskelig å komme i gang med og handlingen var rotete uten noen spenningstopper. Språket i boka imponerte heller ikke, setningene var meget lange og forfatteren gjentok seg selv flere ganger.

Samtidig tar Waage opp et veldig viktig tema. Ved å lese boka får man en større forståelse om hvordan det er å leve sammen med et barn som har autisme. Samtidig var det viktig for oss som leser å lese “mellom linjene” for å forstå situasjonen fra ulike vinkler.


Bokomtale skrevet av: Vårin Olsen, Silje Olsen, Therese Johansen, Susanne Isaksen, Marius Samuelsen og Gunnhild Lille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar