fredag 31. januar 2014

 
 
 
 
Det er her jeg skal være til (ungdomsbok)


Viktig psykologisk ungdomsroman om å befri seg fra fortidens skygger.

Martine ble hardt skadet og besteforeldrene døde i en tragisk ulykke da hun var liten. Verken Martine eller de rundt henne forstår at denne hendelsen henger sammen med problemene hun har i dag: følelsen av å være ensom blant venner, å se verden gjennom en tåke, ikke høre til. Sterkere og sterkere blir lengselen etter å dra sin vei, bort fra verden. Men en dag møter hun en psykolog som stiller spørsmål som får ting til å skje, og gradvis får både leseren og hovedpersonen avdekket den bakenforliggende gåten i Martines liv.

Mange unge sliter med traumer. Dette er en roman som gir livsmot og tro på at tilværelsen igjen kan åpne seg og livet bli bedre, tross fortidens mørke hendelser.


Inn i elden (ungdomsbok)




Finnmark, 1600-tallet. De to unge jentene Elen og Dorothe havner på hver sin side i den grufulle heksejakten. Elen er datter av en "klok kone", mens Dorothe er riksmannsdatter fra København. De to jentenes liv krysser hverandre da Dorothe blir giftet bort og flytter til Vardø med mannen sin.

Hjemstavn

 

 
Erlendur har reist tilbake til barndomshjemmet i Bakkasel, bygda han forlot som 12-åring. Erlendur drømmer om en vandringsmann som forutså at noe skulle skje med broren hans, Bergur. Samtidig begynner Erlendur å se på ei forsvinningssak fra 1940-tallet, hvor Matthildur forsvant etter å ha blitt overrasket av uvær. Han finner etter hvert ut at Matthildur hadde noen hemmeligheter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar