onsdag 23. april 2014


Helvetesilden



Bokas baksideomtale:
Femte juli 2005, varmt.
Kvinner og barn glødet, mennene visste bedre og holdt seg i skyggen, med bremmen ned foran øynene. På jordene oppe ved Skarven, nede i et lite dalsøkk med en klynge av sorte graner, sto en gammel campingvogn fra Fendt med rust omkring vinduene. I et vindu en fillete gardin, noen insekter hadde latt seg fange og lå døde i nettet av nylon mellom tette, fine tråder og hvite blonder. Rett innenfor døra lå barnet, en unge på fire-fem år. På en smal sofa under vinduet, en voksen kvinne. I munnviken hadde hun en stor flenge, der blodet hadde silt nedover haken.

To alenemødre og sønnene deres. Mamma Mass lever alene med Eddie. Han er trygdet og svært overvektig, og dagene brukes til kryssord, kanelgifler og søking på nettet. Tore på sporet er yndlingsprogrammet, og snart vokser ønsket om å finne farens grav; den faren han aldri kjente.

Bonnie arbeider som hjelpehjelp for eldre, er dagene et evig slit med anstrengt økonomi, tungt arbeid og omsorg for lille, forsiktige Simon. Et uventet brev gir dem grunn til å se lyst på fremtiden.

Drapet på de to i campingvognen er brutalt også for Konrad Sejer, og sporene leder i mange retninger. Hvem har hatt motiv til å drepe Bonnie og Simon?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar