onsdag 23. april 2014


Tabu



Bokas baksideomtale:
Sebastian von Eschburg vokser opp i en gammel adelsfamilie der barn verken skal ses eller høres. Han er åtte år første gang han får spise middag sammen med foreldrene, og ti da han blir plassert på kostskole.  En kveld mens han er hjemme på sommerferie, våkner Sebastian av et smell. Faren har skutt seg.

De neste årene begraver Sebastian seg i kostskolens bibliotek. Som voksen prøver han å finne et fotfeste i kunsten. Med fotografier og videoinstallasjoner vil han vise at virkelighet og sannhet er to ulike ting. Alt handler om skjønnhet, sex og ensomhet.

Da Sebastian von Eschburg blir tiltalt for å ha drept en ung kvinne, tar den hjertesyke, sigarillodampende advokaten Konrad Biegler på seg forsvaret. Ved å hjelpe kunstneren ser Biegler en mulighet til å redde seg selv. Men hvordan forsvarer man en mann som mener det er likegyldig om han har slått ihjel eller ikke?

Ferdinand von Schirachs nye roman Tabu byr på et spennende rettsdrama med uventede vendinger, skrevet i forfatterens særpregede, kortfattede stil. Men det er også mye mer: Schirach har denne gang skrevet en poetisk og rørende roman om et helt liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar