fredag 21. mars 2014


Djevelfjellet

 



Thobela Mpayipheli er en tidligere frigjøringskjemper som strever med å tilpasse seg livet som sivil borger i det sørafrikanske samfunnet etter apartheid.
Landet sliter med korrupsjon og en stadig stigende kriminalitetsrate. Etter at Thobelas sønn blir drept og morderne unnslipper fengslet, bestemmer Thobela seg for å ta saken i egne hender. Han hevner seg ved å myrde personer som er dømt eller siktet for overgrep mot barn. Media kaster seg over saken og fra politisk hold kommer kravet om en snarlig oppklaring.

Etterforskeren Benny Griessel har store alkoholproblemer og er i ferd med å miste familien sin. Også stillingen hans er truet. I desperasjon setter han opp en felle for å fange morderen. I mellomtiden vikles nye personer inn i saken, blant annet en ung prostituert kvinne som forsøker å redde sin lille datter. Griessel er på sporet av morderen da en hendelse inntreffer som gjør at han selv begynner å stille spørsmål ved hva som strengt tatt er lov og rett.

«Djevelfjellet er en tøff-i-trynet krim som ikke sparer på noe hva angår språk, blodstenkte scener og legemsbeskadigelse, og som heller aldri skrur ned tempoet. Den har også en humoristisk åre som kommer til syne i de kvikke dialogene.»
The Sunday Independent

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar