tirsdag 18. mars 2014

Erebos (Ungdomsbok)

 

Forlagets omtale:
Stig inn. Eller vend om.
Dette er EREBOS. På en skole i London sprer det piratkopierte multiplayerspillet Erebos seg som en farsott. De som har fått tak i spillet, får ikke snakke om det, og de som står utenfor, blir stadig mer bekymret - og redde.
Spillet virker uhyre intelligent, og spillerne blir raskt hekta. Erebos er et spill. Det ser deg, det snakker til deg, det belønner deg, det kontrollerer deg, det truer deg. Erebos har et mål: Det vil drepe.
Nick nekter å se faresignalene, spillet er bare for fantastisk. Selv ikke da spillet krever at han gjennomfører mystiske oppdrag ute i den virkelige verden for å oppnå et nytt nivå, lar han seg skremme. Men litt etter litt skjønner han at han ikke har noe valg. Han må avsløre den som står bak før noe går virkelig galt. EREBOS har fått både bestselgerstatus og fantastiske kritikker og fikk ungdomsjuryens Deutsche Jugendliteraturpreis i 2011.

Latino King (Ungdomsbok)

Bokas bakside:
Castel oppdager i ung alder at det er raske penger å tjene i narkoverden. Alt går glatt, inntil han faller for fristelsen til å smugle dop fra den Dominikanske republikk til Nederland. Han blir tatt med halvannen kilo kokain, og ender i det verste fengslet i Karibia. Innenfor murene gjelder den sterkestes rett. Castel oppdager at han må sloss for alt, selv maten og en seng å sove i. Castel kjemper for å beholde verdigheten og beholde livet, mens han ser fengselskameratene dukke under. Han innser til slutt at det er bare en måte å overleve på: å unnslippe.
Omtale:
«Et friskt pust i faktasjangeren…» De Volkskrant
«Denne dama kan skrive! Språket er rikt og musikalsk og preget av svært god sans for humor.» De Morgen
 

Nærmere høst (Ungdomsbok)


Bokas bakside:
I en bygård på Grünerløkka sitter Sonja og venter på søsteren Ilse. Hun skulle ha vært hjemme for lenge siden. Ute faller årets første snø. Plutselig banker det på døren. Utenfor står tre politimenn. Året er 1942.
"Nærmere høst" er en roman om å håpe og om å miste - om små tilfeldigheter og store drømmer.
 
Vinner av Kulturdepartementets debutantpris 2012. Nominert til Uprisen 2013.

Fakta faen (Ungdomsbok)


Omtale fra bokas bakside:
Endelig kommer en guide inn til styggedommen! Stygt språk er ikke enkelt, det er nemlig en hel liten vitenskap i seg selv. Denne boken har blitt satt sammen av språksynsere og høyt utdannede bannere. Banningen har røtter tilbake til den første huleboeren som mistet steinøksa si på tåa.
Her lærer du hvor banneordene kommer fra, hvordan banningen varierer fra sted til sted. Hvordan du kan lage egne banneord, hvordan døve banner. Du vil også kunne utvide bannerepertoaret ditt. Fakta faen.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar