tirsdag 27. mars 2012

De fire og han som gjør galt verre – Begynnelsen


De fire og han som gjør galt verre- Begynnelsen er første bok i en triologi som er skrevet av den norske forfatteren Hans Fredrik Follestad.
Begynnelsen handler om en kamp mellom det gode og det onde. I den Store krigen for 2502 år siden ble nesten hele verden ødelagt av kampen mellom de gode magikerne i Himmeltempelet i Ankh Mapur, og den onde Lord Kor. I den store krigen ofret de fire største magikerne seg for å stenge inne Lord Kor. Nå har de kommet tilbake i en annen form for å kjempe i “Krigen som ender alle kriger”.
Hovedpersonene er de fire: Bambo Fohrtwo, en ilder som framstår som en leder for gjengen han er med. Hutte Meg Tu (også kjent som “Han som står imot”), en Pandabjørn som er snill klønete, men kan bli veldig farlig når han presses. Pepper Bihf, en hissig vaskebjørn med ekstremt kort lunte. Han er en skjørtejeger og en storrøyker. Salt Ehfan, en elg som er dummere enn en stein, og snillere enn en pusekatt. Han har ingen sterke meninger, og elsker og erte Pepper Bihf. Han som gjør galt verre er en skilpadde som heter Jesper Schtadig. Han er en pompøs, rik arving til Turtle-Wax formuen. Han har veldig høye tanker om seg selv, og ser ned på alle andre, spesielt Pepper Bihf. De fem ungdommene vokser opp i Pelsheim, en liten by utenfor Ålesund med innbyggertall på ca. 30000.
De fire og han som gjør galt verre er viktige for å vinne “Krigen som ender alle kriger”, og derfor er det viktig at ikke mørket får tak i noen av dem. De fire blir fraktet til de gode magikerne i Himmeltemplet i Ankh Mapur i Nepal, der de får opplæring i magiens kunster. Han som gjør galt verre, gjør akkurat det, og klarer å bringe mørket til himmeltempelet. De fire befinner seg nå midt oppi en krig mellom de få magikerne i himmeltempelet, og Lord Kors fire disipler. Ingenting blir lettere av at Hutte Meg Tu sin morderiske nabo, er på Pandajakt.
De fire og han som gjør galt verre er en Fantasy-triologi. Jeg er ganske glad i Fantasy, og denne boken er en av de aller beste bøkene jeg har lest. Boken er spennende, hysterisk morsom, og man kan ikke legge den fra seg. Begynnelsen kan plutselig få et vendepunkt som påvirker hele triologien, og man må alltid forvente det uventede når man leser denne boken. Boken har humor og ironi som fikk meg til å le til det ble tårer i øynene. Det er ikke humoren som er det beste med boken. Det er den mest spennende boken jeg har lest. Mange sammenlikner den med Harry Potter og Ringenes Herre, men Nivået ligger langt over. Bok nummer to heter De fire og han som gjør galt verre – Fortsettelsen, og bok nummer tre heter De fire og han som gjør galt verre – Slutten.
Skrevet av Simon Isaksen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar