tirsdag 27. mars 2012

“Hunden fra Baskerville”


I boken “Hunden fra Baskerville” møter vi den kjente karakteren Sherlock Holmes og hans gode venn og kollega John Watson. Historiene om Sherlock Holmes er skrevet av Arthur Conan Doyle, det er nettopp disse detektivromanene om Sherlock Holmes som er Doyles mest kjente verk.
En mørk og dyster forbannelse ligger over slekten Baskerville. Ryktene skal ha det til at det som dreper mennene er en stor hund, også kalt “djevelhund” som visstnok holder til ute på moen. Ute på moen har det også blitt observert en person, da går ryktene fort om at det er en flyktende morder.
Sherlock blir kontaktet av en av vennene til den tidligere godseieren, som frykter for livet til Henry, den nye godseieren, på grunn av den blodige forbannelsen. Sherlock er interessert i vitenskap, og mener at alt kan løses med håndfaste beviser gjennom vitenskap. Som karakter er han også spennende på grunn av hans til tider arrogante og likegyldige holdning. Så når Sherlock blir spurt om å finne ut om hva det er som skjer på moen ved Baskerville, er han først usikker, men velger å ta oppdraget.
Sherlock plasserer dr. Watson ved godset, hans oppdrag blir å beskytte den unge herren, Henry Baskerville, samtidig som han skal forsøke å finne spor som han skal rapportere til Sherlock. Mens Sherlock selv sier han blir igjen i London for å finne mer ut av saken.
Saken er forvirrende for dr. Watson. Det er dukket opp en skikkelse på moen, og ryktene sier at en rømt massemorder har flyktet denne veien, i tillegg er Watson usikker på hvem han egentlig beskytter Henry fra. Og sist men ikke minst hvor er egentlig Sherlock når dr. Watson trenger han?
Jeg likte meget godt denne boken, og jeg liker generelt krim sjangeren. Det som fenger meg er at man aldri egentlig skjønner hva som kommer til å skje og man blir undrende. Hovedpersonen Sherlock Holmes ligger hele tiden to-tre skritt foran alle andre, og ting som kan virke ubetydelige der og da, får på slutten en viktig rolle i avslutningen.
Skrevet av Henrik Skjeldnes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar